General

Ceva este în neregulă cu sistemul de sănătate

În ultimii ani sunt din ce în ce mai multe descrieri ale unor persoane dragi, bolnave, care au nevoie de sprijin financiar pentru a se trata. Nu o să dau niciun exemplu, nici nu o să insist pe acest subiect pentru că este unul trist, dar totuși adevărul trebuie spus:

„nu este normal să se facă chetă pentru persoane bolnave după ce acestea au contribuit toată viața la bugetul de asigurări sociale.”

Pentru ce plătim acea contribuție destul de importantă la stat, uneori zeci de ani fără să beneficiem de niciun tratament, internare, operație, etc? De ce statul, care a încasat bani de la tine atâția ani, nu este în stare să te ajute atunci cand ai nevoie?

Dacă totuși are demnitatea să recunoasca că nu este în stare sa gestioneze un sistem de sănătate în interesul cetățeanului, poate ar fi momentul să aducem în discuție o privatizare a asigurărilor de sănătate. Atenție că nu am propus privatizarea întregului sistem de sănătate ci doar a asigurărilor. Sunt destule persoane în această tară care deja au asigurări private de sănătate pentru că și-au dat seama că statul nu o să îi poată ajuta atunci cand au nevoie. Cum ar fi să dăm șansa întregii populații pur și simplu prin schimbarea modului de contribuție de la unul obligatoriu, existent în acest moment, la unul opțional. Poate ar fi momentul să lăsăm oamenii sa aleagă în cine îsi pun baza atunci când au nevoie.

Pentru a ajunge realitate subiectul trebuie mult dezbătut, trebuie căutate soluții pentru toate persoanele (copii, elevi, șomeri, pensionari, asistați social, etc) dar ca principiu cred că putem discuta. Iar voi, cei care citiți, trebuie să vă spuneți părerea pentru ca cei care iau decizii să știe care ar fi reacția publicului la o astfel de măsură.

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s