Actualitate

Alegem viata sau o impunem?

Exista un val de nationalism, extremism, conservatorism care sufla dinspre est si care isi face simtita prezenta in estul Uniunii Europene. Vezi coalitia pentru familie, vezi protestele anti homoxelualitate, vezi cazul Poloniei care vrea sa interzica avorturile si protestele impotriva acestei legi din aceasi tara, vezi marsul pentru viata din Romania, chiar daca este nesemnificativ ca numar de participanti, el exista si incearca sa induca aceasi idee.

Sa impui prin lege interzicerea avoturilor este ca si cum ai da lege ca nu ai voie sa te sinucizi. Suntem cu totii de acord ca nu e bine sa te sinucizi dar credeti ca o astfel de lege ar rezolva problema celor care vor sa se sinucida? La fel si cu avortul. Suntem cu totii de acord ca nu este bine sa avortezi atat din punct de vedere medical cat si religios dar si moral. Cu toate acestea pare tentant sa zici ca rezolvi problema printr-o lege de interzicere a avortului. Dar chiar credeti ca asa se rezolva problema? Romania a mai avut pe timpul comunistilor o lege anti-avort si tot existau avoturi – foarte multe nedeclarate si realizate impropriu, ducand la pierderea vietii atat a mamei cat si a copilului. Altele se rezolvau prin „atentii” generoase catre medici. Daca putem invata ceva din trecut este ca legea nu rezolva o problema.

Mult mai eficient ar fi investirea tuturor acestor resurse in educatie si consiliere astfel incat persoanele in cauza sa nu mai ajunga in punctul in care sa isi doreasca sa avorteze. Pentru ca daca isi doresc cu adevarat acest lucru il vor face indiferent cate legi exista – la fel ca in cazul celor care se sinucid.

Haideti sa nu picam in capcana de a alege solutiile cele mai simple pentru ca ele nu rezolva problema ci mai mult o complica. Haideti sa alegem varianta mai dificiala de a educa oamenii si atunci chiar vom reusi sa ne atingem scopul – acela de a avea mai putine avorturi REALE.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s