General

Nu ezita să susții ceea ce te reprezintă

Trăim vremuri destul de agitate. Tensiunea plutește în aer, societatea pare că alunecă către o radicalizare a ideilor. Parcă nu mai avem timp și nici chef să ascultăm părerile celor de lânga noi de parcă numai noi avem dreptate. Politicienii dau impresia că sunt rupți de societate, Curtea Constitutională parcă nu mai apără Constituția și așa mai departe. Exemplele pot continua.

Întrebarea este ce facem noi, oamenii simpli, care nu avem acces nici în Parlament, nici în Guvern, în nicio structură în care se iau decizii politice? Nu știu ce facem acum, dar stiu ce am putea face astfel încât să influențăm deciziile politice. Multora ne este teamă de cuvântul politică pentru că îl asociem cu furtul, cu compromiterea morală, cu ilegalități de tot felul, cu relațiile și nepotismul. Însă, adevărul este că politica este cea care ne influențează cel mai mult viața de zi cu zi și viitorul. Ea este cea care determină cursul de schimb, salariile, pensiile, prețurile, dobânzile, taxele si impozitele, birocrația si totată hârțogăraia și o gramadă de alte chestii. Așa că trebuie să ne facem curaj și să ne implicăm in deciziile politice. Veți spune că nu putem face noi nimic, însă adevarul nu este chiar atât de sumbru.

Când zic „susținere” nu mă refer numai la vot, care este bineînțeles cel mai important mijloc de a susține o fortă politică care promite și care demonstrează că face lucrurile de care tu ai nevoie. Pe lângă vot, putem oferi mai multe lucruri. În primul rând este vorba de timpul nostru. Orice partid, orice organizatie are nevoie de oameni și timp ca să își îndeplinească scopul. Niciun om nu poate face de unul singur ceea ce pot face 1000 sau 10.000 de oameni. De la împărtit pliante, la adunat semnături, la propuneri de proiecte, coordonare de echipe și așa mai departe – toate au nevoie de oameni.

Desigur sunt foarte mulți care nu au timp sau nu vor sa investească timpul lor in politică. Jobul plus familia plus prietenii plus alte motive te împiedică să îți dedici o parte din timpul tău pentru societete? Nu este o tragedie, încă există soluții! Sunt oameni care vor să facă asta și pot să facă asta in locul tău. Sunt oameni pregătiți, cu experiență și care au și timp să se ocupe de astfel de chestii care ție îți aduc beneficii direct sau mai degrabă indirect. Toți acesti oameni au însă nevoie de susținerea ta. Pentru ca ei să aibă timp să se ocupe de ceea ce tu nu ai timp să faci trebuie să își asume acest job de politician iar tu poți contribui la venitul lui.

Statul oferă salarii pentru politicieni dar prea târziu și niciodată suficient. Trebuie să ajungi ministru, secretar de stat, primar, director sau în alte funcții, să accepți supus ordinele șefilor, să renunți poate la demnitatea ta ca să ai un salariu. Dar până ajungi acolo cine te susține?

Cum ți se pare ideea de a dona 10 Euro unei miscări civice, unui partid, unei organizații care te reprezintă? Este prea mult? Gândește-te câți bani dai pe țigări într-o lună, pe o seară în Centrul Vechi, pe o ieșire la munte, pe un plin de benzină, pe un abonament la telefon sau orice alte lucruri care îți aduc o satisfacție cât de mică. Cum ar fi să contribui tu însuți la un proiect prin care România să o ducă mai bine? Crezi că este insuficient? Poate, dar este un început, este o implicare, este o responsabilizare atât a ta, ca cetățean cât și a celui care primește donația. În felul aceasta nu ar mai fi nici tentați nici obligați să accepte bani contra susținerea unor interese împotriva ta, ci din contră, ar fi liberi și obligați moral să îți susțină ție interesele poate chiar împotriva celor care dau șpăgi, celor care cumpără influența, celor care șantajează!

Un gând despre „Nu ezita să susții ceea ce te reprezintă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s