Actualitate

Grindeanu și-a pierdut echilibrul

 

Mare zarvă în țara noastră că partidul care a propus Prim-Ministrul a decis să nu îl mai sprijine la nici 6 luni de la învestire.

Înainte de toate să facem o scurtă recapitulare. Domnul Dragnea și-a făcut cu mâna lui un guvern, după chipul și asemănarea sa. Singura problema a fost că nu a putut să o plaseze pe doamna Shaideh în fruntea Guvernului, așa că a ales un tânăr politician care toată viața a cărat pianul pe scările PSD-ului. Probabil se aștepta ca un astfel de personal să nu se ridice cu pretenții și să îl lase să guverneze țara așa cum vrea însuși împăratul Liviu. Doar că la un moment dat, fiind toată ziua prin Guvern și confruntându-se cu problemele chiar la firul ierbii, domnul Grindeanu și-a dat seama că lucrurile nu se pot realiza chiar așa cum dorea domnul Dragnea. Aici a apărut o problemă.

Trebuie să spunem clar că domnul Grindeanu a încercat să exerseze mersul pe sârmă și cu un elefant în spate. Pe de o parte a închis ochii când Iordache a dat ordonanța 13, apoi a încercat să țină țara stabilă dând ordonanța 14. Alt episod a constat în legea salarizării pe care nu a susținut-o în guvern pentru că nu erau bani, dar nici nu s-a opus vehement când a aprobat-o Parlamentul cu aplicare din 01.01.2018 (cel puțin 6 luni amânată). Apoi a zis prin ministrul Justiției că va pune prag la abuzul în serviciu, însă mai durează și poate va fi un prag mic, oricum nu pare să îl scape pe Dragnea de probleme și asta contează de fapt. Și alte câteva astfel de momente indecise pot fi enumerate.

Ideea este că toate aceste indecizii mai mult i-au adus dușmani decât susținători. Pe de o parte a pierdut sprijinul PSD-ului, pe de altă parte nici opoziția sau populația nu îl susțin într-un conflict cu PSD. Și uite așa, domnul Grindeanu – care a crezut că zice ca Dragnea și face cum știe el că e bine pentru România – a ajuns să fie oaia neagră a acestor zile.

Probabil v-a ceda presiunilor și va demisiona. Depinde însă cât de departe este dispus să meargă împotriva celor care s-au folosit de el. Va spune tot ce știe? Va încerca să apere partidul și implicit pe șeful acestuia? Va face un pas în spate și va aștepta un moment prielnic să răspundă adecvat? Sau poate acum este momentul prielnic!

Trebuie să recunoaștem totuși că acest scandal are potențial. Deja s-a adus în discuție subiectul Rusia-Dragnea. Cu ceva mai multe informații e posibil să ajungem și noi la nivelul Statelor Unite ale Americii și să avem aceleași subiecte în agenda publică. Mai este nevoie doar de puțin sprijin din partea unor personaje. Doar câteva informații trebuie să mai apară … și cred că vor apărea până la urmă.

Până atunci vă doresc toate cele bune!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s