Actualitate

Toleranță sau majoritate

equal

Se tot discută în ultima perioadă despre Coaliția pentru Familie, despre organizarea unui referendum pentru modificarea Constituției în vederea stabilirii definiției familiei, despre legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex și așa mai departe.

Haideți să despicăm puțin subiectul și să aducem câteva argumente logice în discuție. În primul rând haideți să vorbim despre Constituție. Ea reprezintă legea fundamentală a unei țări, aici sunt trecute principiile care stau la baza funcționării statului. Așadar cuvântul cheie aici este STATUL în totalitatea sa. Constituția este a întregii tări, nu numai a ortodocsilor sau numai a femeilor sau numai a celor cu studii superioare. Ea este a noastră, a tuturor și trebuie să ne reprezinte pe toți. În Constituție nu trebuie să se regăsească particularități sau definiții temporare a unor concepte, în funcție de cine este interesat la un moment dat. Deci, din punctul acesta de vedere, o definire explicită a familiei în Constituție, mie mi se pare exagerată.

A doua chestiune pe care vreau să o punem în dezbatere este ce facem cu o minoritate, pentru că este clar că homosexualii sunt o minoritate. Îi excludem din societate? Majoritatea ia totul iar minoritatea nimic? Sunt sigur că putem face un referendum prin care să îi băgăm la închisoare, și acel referendum e posibil să fie votat. Dar oare putem face referendum pentru orice? Putem face referendum pentru restrângerea unor drepturi? Haideți să facem referendum, de exemplu, pentru ca doar cei cu înălțimea peste 1.8 m să poată ieși afară din casă! Nu există așa ceva! Pentru mine e clar că homosexualii nu sunt un model de urmat, dar asta nu înseamnă că trebuie să aibă mai puține drepturi decât ceilalți oameni. În plus, printr-o eventuală decizie de stipulare în Constituție a cuvintelor bărbat + femeie = cuplu nu va converti cuplurile de homosexuali în cupluri de heterosexuali. Fiecare e liber să trăiască așa cum vrea în intimitatea lui. Probabil doar va pune câteva bețe în roatele unor oameni.

Cel mai probabil, oamenilor care susțin Coaliția pentru Familie le este frică de modelul promovat de homosexuali, probabil nu vor să își vadă copii devenind homosexuali, îi sperie gândul că strada se va umple de astfel de cupluri care se sărută în public și că cei normali vor deveni minoritari. Este instinctul de conservare al omului și dorința de a nu ieși din zona de confort. Trebuie să spun că îi înțeleg însă nu sunt de acord cu soluția adoptată – aceea de a respinge brutal o minoritate. Chiar consider că mai mult îi promovăm prin tot acest spectacol.

Mie mi s-ar părea perfect normal să existe o formă de parteneriat civil și cu asta basta. Mi s-ar părea normal să poată să acceseze împreună un credit imobiliar iar unul dintre parteneri să fie coplătitor, sau unul dintre ei să poată fi coasigurat în sistemul de sănătate, așa cum este posibil și în cazul unei familii normale. Restul trebuie să se combată prin educație. Trebuie să acceptăm că modelul homosexual există, și nu există de ieri, ci de mii de ani probabil, și cu toate acestea majoritatea familiilor sunt familii normale. Gândiți-vă ce facem, noi ca societate, cu un copil dacă el are părinți homosexuali. Îl izolăm? Le spunem copiilor noștri să nu se joace cu el, să nu vorbească? Sau ce facem dacă un prieten sau o prietenă devine homosexual, însă nu te agasează cu nimic, nu încearcă să te convingă de nimic, nu se afisează în public, ci doar are un partener de același sex. Rupem orice legătură doar din acest motiv?

Și acum întrebarea de final: credeți că toleranța este o măsură a nivelului de educației?

Dacă vi s-a părut interesant și vreți să fiți la curent cu următoarele publicații ale acestui blog nu trebuie decât să vă abonați introducând adresa de email în formularul din dreapta și să apăsați butonul ”Mă abonez!” sau să dați LIKE paginii de facebook, pe care o găsiți tot în dreapta articolului.

 

3 gânduri despre „Toleranță sau majoritate

 1. Oare cum se va simți un copil înfiat și crescut de un asemenea cuplu, atunci când își va da seama cu adevărat cine este? Va blama societatea că nu a avut grijă de el?

  Apreciază

   1. Va ajunge un drogat sau bețiv în 99% din cazuri. De aceea și în cazul nostru sunt șanse foarte mari să ajungă la rândul lui homosexual/lesbiană, căci așa i se va părea normal să fie trăind în acel mediu.
    S-a constatat că nu genele moștenite ne definesc viața (geniu sau tolomac) ci mediul în care trăiești și ești educat.
    Eu unul nu sunt de acord ca aceștia să poată înfia copii. Da să trăiască cum vor, dar nu să nenorocească copii și așa bătuți de soartă. Fiecare are dreptul la o viață normală mai ușoară sau mai grea, dar normală.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s