Actualitate

Ne ducem pe fentă sau facem o pauză inteligentă?

fenta

Se spune că dacă greșesti o dată nu înseamnă că ești prost, dar să nu înveți nimic din greșelile anterioare și să perseverezi în a face aceași greșeală este, într-adevăr, definiția prostiei.

Mai știți prin 2008 când Romania avea, la fel ca și acum, o creștere economică foarte bună? Dacă nu mă însel a fost chiar mai bună – circa 8.6%. Mai știți că sub guvernarea domnului Tăriceanu, susținut de PSD după despărțirea de PDL-ul domnului Băsescu, au crescut salariile peste noapte și  s-a dublat numărul de angajați la stat? Pentru că aveam creștere economică, bineînțeles! Pentru că ne permiteam, nu-i așa? Știți ce s-a întamplat la nici 2 ani de atunci? S-au tăiat salariile și a crescut TVA-ul. Nu știu dacă exista la acel moment și altă soluție mai bună, însă rădăcina problemelor a plecat de la același populism infect. Cam același lucru se întâmplă și acum când se votează eliminări de taxe, creșteri de salarii, sporuri si bonusuri și creșteri de pensii pe bandă rulantă doar pentru a atrage mai multe voturi. PSD-ul propune și votează fără să îi intereseze de unde se vor lua banii pentru toate aceste șpăgi electorale, PNL-ul votează sau se abține pentru că îi este frică să nu piardă voturi, doar Guvernul tehnocrat pare că e singurul care se luptă cu ipocrizia și populismul celor care vor cu orice preț să pună mâna pe putere pentru următorii 4 ani.

În altă ordine de idei, știți că Elveția a respins prin referendum un salariu minim de 3.300 Euro? Cum de alții pot să vadă imaginea de ansamblu și noi ne ducem după fenta populiștilor care nu fac decât să se joace cu așteptările noastre? Credeți că vreun parlamentar o să vină cu bani de acasă pentru toate aceste pomeni electorale? Sigur că nu. Vor lua din altă parte – dar tot de la noi –  și vor satisface poftele unor oameni interesați doar de propria soartă pe termen foarte scurt.

Priviti problema în ansamblu si gândiți pe termen lung, iar răspunsurile o să vi le dați singuri apoi !!!

 

Dacă vreți să fiți la curent cu publicațiile acestui blog nu trebuie decât să vă abonați introducând adresa de email în bara din dreapta și să apăsați butonul ”Mă abonez!” sau să dați LIKE paginii de facebook, tot din bara din dreapta articolului.

Un gând despre „Ne ducem pe fentă sau facem o pauză inteligentă?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s