General

Intro

FBD_7663

 

Salutare prieteni și stimați cititori,

Am decis să creez acest blog din două motive: în primul rând vreau să fie un spațiu unde să îmi exprim opiniile despre evenimentele si oamenii politici din România, în principal, dar nu numai, iar în al doilea rând vreau să fie un loc de dezbatere a acestor evenimente. Vreau să fie un loc unde să ne contrăm, să ne argumentăm părerile, să ne susținem ideile reciproc doar dacă ne reprezintă și în același timp să informăm oamenii cu cele mai actuale știri din domeniul politic și al administrației publice.

Probabil vă aduceți aminte de celebrul Moromete, care avea obiceiul de a se duce în poiana lui Iocan să discute politică cu consătenii săi. Ei, cam la fel imi imaginez eu acest blog, un fel de Poiană a lui Iocan, dar vituală, pentru că la fel ca si personajul lui Marin Preda, nu sunt o persoană cu studii politice sau de administratie publică însă imi face plăcere să citesc știrile din acest domeniu, să urmăresc personajele politice si de ce nu, să îmi dau cu părerea despre toate aceste lucruri. Și dacă tot fac aceste lucruri, de ce să nu le fac alături de voi?

Consider că este foarte important ca noi toti să putem sa ne exprimăm părerea despre evenimentele care se petrec în jurul nostru și care ne influențează existența – asa cum sunt evenimentele politice (modificări de taxe, modificări de salarii, greve, acorduri naționale sau internaționale, etc). De ce? Pentru că în momentul în care îți exprimi opinia despre un subiect înseamnă, cel puțin, că ai fost informat despre acel subiect dintr-o sursă. Însă poate nu este cea mai bună sursă, poate informația nu a fost transmisă în totalitate, poate a fost scoasă din context, poate a fost interpretată sau pusă în legătură cu alte informații pentru a-i schimba sensul. De aceea vreau ca prin intermediul acestui blog să facem un fel de brainstorming (o avalanșă de idei), pentru a ne forma o opinie cât mai corectă.

Cel mai mult îmi doresc de la voi să comentați articolele. Bineînteles că și aprecierile (like-urile) sau distribuția (share-uri) lor sunt importante, dar înainte de toate acestea vreau să punem calitatea discuției. Accept sfaturi, critici și opinii diferite dacă sunt transmise într-un limbaj decent și cu bună intenție.

Primul pas pentru implicarea în societatea civilă  este cunoașterea și conștientizarea problemelor și formarea unei păreri proprii despre acestea și despre evenimentele din jurul nostru dar mai ales despre urmările acestor evenimente!

Așadar, vreau să aflu de la voi dacă vi se pare interesantă această abordare, dacă v-ar face plăcere să discutăm aici diverse subiecte și nu în ultimul rând dacă vă place acest prim articol precum și cum aș putea îmbunătăți calitatea blogului.

Vă mulțumesc pentru timpul acordat! Mai puteți găsi și alte detalii în secțiunea Despre a blogului.

 

Dacă vreți să fiți la curent cu publicațiile acestui blog nu trebuie decât să vă abonați introducând adresa de email în bara din dreapta și să apăsați butonul ”Mă abonez!” sau să dați LIKE paginii de facebook, tot din bara din dreapta articolului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s